Nemokamas pristatymasvisoje Lietuvoje perkant už 30€ ir daugiau!

Baltosios sezamo sėklos

2.00 

Salotoms, troškiniams, apkepams ir duonos kepiniams gardinti. Idealiai dera su daržovėmis, makaronais, ryžiais, keptais kiaušiniais ir net desertais. Dėti ant salotų, sriubų, keptų daržovių, naudoti duonos, bandelių ar sausainių pabarstymui, įmaišyti į tešlą, dėti į granolas, arba į ryžius vietoje druskos

Numatomas pristatymas:
Bir 02 - 03, 2025
Trust Badge
Guaranteed safe & secure checkout
Baltosios sezamo sėklos

Baltosios sezamo sėklos

2.00 

Produkto informacija

Natūralus riešutinis skonis – baltųjų sezamo sėklų žavesys

Baltosios sezamo sėklos – tai vienas universaliausių ingredientų, ne tik suteikiantis subtilų riešutinį skonį, bet ir papildantis patiekalus tekstūros bei vizualiniu žavesiu. Šios smulkios, skonio kupinos sėklos naudojamos viso pasaulio virtuvėse – nuo Artimųjų Rytų iki Japonijos, nuo Šiaurės Afrikos iki Europos. Lengvas skrudintas aromatas ir minkštas traškumas sukuria puikią kulinarinę patirtį.

Skonio gilumas ir universalumas

Baltosios sezamo sėklos tinka tiek saldiems, tiek sūriems patiekalams. Dažniausiai jos naudojamos salotoms, troškiniams, apkepams ir duonos kepiniams gardinti. Jos idealiai dera su daržovėmis, makaronais, ryžiais, keptais kiaušiniais ar net desertais. Skrudintos sezamo sėklos išskiria intensyvesnį aromatą ir praturtina patiekalų skonį, o neskrudintos puikiai tinka kaip natūralus, švelnus priedas. Taip pat tai viena iš pagrindinių tahini (sezamų pastos) sudedamųjų dalių.

Tik natūrali sudėtis

Mūsų prieskonis sudarytas tik iš 100 % sezamo sėklų. Sėklos nesūdomos, neapdorotos papildomais priedais, išlaikant tikrą sezamo skonį. Svarbu žinoti: produkto sudėtyje gali būti salierų, glitimo, garstyčių ir žemės riešutų pėdsakų, todėl nerekomenduojama žmonėms, alergiškiems minėtiems alergenams.

Kaip naudoti kasdienėje virtuvėje

Baltosios sezamo sėklos galite dėti ant salotų, sriubų, keptų daržovių, naudoti duonos, bandelių ar sausainių pabarstymui. Jos taip pat puikiai tinka įmaišyti į tešlą, dėti į granolas, arba berti ant ryžių vietoje druskos. Skrudintos sezamo sėklos suteikia stipresnį skonį – tam pakanka jas švelniai pakepinti sausoje keptuvėje 1–2 minutes. Jas taip pat galima sutrinti ir naudoti kaip natūralų tirštiklį ar prieskoninį pagardą.

Papildoma informacija

Sudėtis:
Sezamo sėklos 100%

Jūsų patogumui, užsisakydami šiuos prieskonius galite rinktis iš kelių įpakavimo dydžių – 50 g, 100 g, 200 g arba 500 g.

Laikyti sausoje ir vėsioje vietoje. Vengti tiesioginių saulės spindulių. Atidarius pakuotę rekomenduojama suvartoti per 6 mėnesius.

Kilmės šalis: Indija

Susiję produktai